Sustainable Design

Replacing and modernizing a hospital poses unique challenges. SmithGroupJJR and Boulder Associates have delivered a lightweight structural system that significantly improves the resource and energy effectiveness of the replacement hospital at the Mission Bernal Campus. Incorporating a 100 percent filtered outside air system, highly-diverse vegetated exteriors, healthy building materials and water conservation tactics will result in a setting that promotes the health of patients, staff, and visitors.

Connecting Health to Patients and Community

CPMC 2020 has a mission to create a facility that is healing for the people inside and around the replacement hospital at the Mission Bernal Campus. SmithGroupJJR’s and Boulder Associates’ design will achieve economic, environmental and social sustainability, and connect health and community. The replacement hospital at the Mission Bernal Campus is designed to be an inviting and welcoming hospital focused on the well-being of patients, families, and our surrounding community. 

 

Hospital emergency room entrance from 27th Street and San Jose Avenue

Hospital emergency room entrance from 27th Street and San Jose Avenue with the public entrance from the plaza

Entrance to hospital from Cesar Chavez Street and the public plaza at dusk

Hospital View from Cesar Chavez Street and Guerrero Street

Overview of hospital from Cesar Chavez Street

Aerial of hospital and public plaza

First level lobby view from entrance

Second level lobby view from public entrance

Intensive care unit corridor and patient information area

Acute care patient room

Labor – Delivery patient room