Sustainable Design

Replacing and modernizing a hospital poses unique challenges. SmithGroupJJR and Boulder Associates have delivered a lightweight structural system that significantly improves the resource and energy effectiveness of the replacement hospital at the Van Ness Campus. Incorporating a 100 percent filtered outside air system, highly-diverse vegetated exteriors, healthy building materials and water conservation tactics will result in a setting that promotes the health of patients, staff, and visitors.

Connecting Health to Patients and Community

CPMC 2020 has a mission to create a facility that is healing for the people inside and around the replacement hospital at the Van Ness Campus.  SmithGroupJJR’s and Boulder Associates’ design will achieve economic, environmental and social sustainability, and connect health and community.  The replacement hospital at the Van Ness Campus is designed to be an inviting and welcoming hospital focused on the well-being of patients, families, and our surrounding community. 

 

Hospital from Post Street

Hospital from Post Street and Van Ness Avenue

Hospital from Post Street

Hospital from Post Street and Franklin Avenue

Hospital main entrance

Hospital main entrance at Van Ness Avenue and Geary Blvd

Hospital at street level

Hospital at street level

Hospital from Van Ness and Geary Blvd

Hospital from Van Ness and Geary Blvd

Level 3 - Children's Waiting

Level 3 - Children's Waiting

Level 3 - Imaging Waiting

Level 3 - Imaging Waiting

Level 4 - Surgery Waiting

Level 4 - Surgery Waiting

Level 5 - Labor and Delivery Room

Level 5 - Labor and Delivery Room

Level 7 - Childlife Corridor

Level 7 - Childlife Corridor

Level 7 - Family Waiting

Level 7 - Family Waiting

Level 8 - Postpartum Patient Room

Level 8 - Postpartum Patient Room

Level 9 - Medsurg Nurse Hub

Level 9 - Medsurg Nurse Hub